Brede welvaart jongvolwassenen blijft achter

School en SDG's
© Tineke Dijkstra
Mensen uit de leeftijdsgroepen tot 35 jaar hebben een lagere brede welvaart dan degenen uit de hogere leeftijdsgroepen. De jongste groep tot 25 jaar blijft niet alleen achter op indicatoren als tevredenheid en vertrouwen, maar ook op inkomen en vermogen. Ook mensen met een laag onderwijsniveau en mensen die niet in Nederland geboren zijn of waarvan ten minste één ouder niet in Nederland geboren is, hebben een lagere brede welvaart. Dit meldt het CBS op basis van de Monitor Brede Welvaart en de Sustainable Development Goals 2024.

Brede welvaart gaat over meer dan alleen het inkomen of vermogen van mensen. Het gaat ook over hoe gezond en gelukkig mensen zich voelen of hoe zij denken over hun werk en of zij vertrouwen hebben. Al deze zaken zijn afzonderlijk, maar ook bij elkaar genomen niet gelijk over bevolkingsgroepen verdeeld. 

De verdeling van de brede welvaart is in beeld gebracht aan de hand van dertien indicatoren voor de thema’s welzijn, materiële welvaart, gezondheid, arbeid en vrije tijd, wonen, samenleving, veiligheid en milieu. Een bepaalde bevolkingsgroep kan per indicator meer of minder dan gemiddeld scoren, of gemiddeld. Een afwijking van het gemiddelde is gunstig of ongunstig, al naar gelang het de brede welvaart verhoogt of verlaagt. 

Jongste groep zowel materieel als immaterieel minder welvarend

Bij de allerjongste groep tot 25 jaar is de uitkomst voor zeven van de dertien indicatoren minder gunstig dan gemiddeld. Mensen in jonge huishoudens bezitten minder geld, hebben minder te besteden en een relatief groot deel van hun inkomen gaat op aan woonlasten. Naast deze materiële zaken, zijn mensen uit deze jongste groep minder dan gemiddeld tevreden met de hoeveelheid vrije tijd en het leven in het algemeen, hebben zij minder vertrouwen in de medemens en geven aan vaker het slachtoffer te zijn van criminaliteit. Ook bij de groep jongvolwassenen tussen 25 en 35 jaar hebben ongunstige uitkomsten de overhand. Het verschil met de allerjongste groep is dat zij niet minder dan gemiddeld te besteden hebben en ook niet minder vertrouwen in anderen hebben. Zij doen wel minder vaak dan gemiddeld vrijwilligerswerk. Gunstige uitkomsten zijn voor de jongste leeftijdsgroepen te zien bij gezondheid, arbeidsparticipatie het vertrouwen in instituties en het ervaren van milieuproblemen in de woonomgeving.

Anders dan bij de jongste groepen hebben onder 45- tot 55-jarigen en 55- tot 65 jarigen de gunstige uitkomsten juist duidelijk de overhand. Zij hebben het vooral op materieel gebied beter dan gemiddeld (meer te besteden, meer bezit en kleiner deel van inkomen kwijt aan woonlasten). Daarnaast hebben zij meer vertrouwen in anderen. Ook doen 45- tot 55-jarigen relatief vaak vrijwilligerswerk en 55- tot 65-jarigen tonen zich tevredener met hun leven en zijn minder vaak slachtoffer van criminaliteit. 

Forse verschillen naar onderwijsniveau en herkomst 

Niet alleen tussen de leeftijdsgroepen zijn er verschillen in brede welvaart. Ook tussen mensen van verschillende onderwijsniveaus en van verschillende herkomst-/geboortelanden bestaan grote verschillen in het aantal gunstige en ongunstige uitkomsten. Gunstige uitkomsten hebben duidelijk de overhand bij hoogopgeleiden en bij mensen die in Nederland geboren zijn met ouders die daar ook geboren zijn. 

Jongste groep ook ten opzichte van 2019 minst gunstige ontwikkeling 

Ten opzichte van 2019 was bij de leeftijdsgroepen tot 45 jaar het aantal relatief ongunstige ontwikkelingen groter dan het aantal gunstige. Bij deze groepen nam de brede welvaart dus af.  Ook hier springt de allerjongste groep tot 25 jaar eruit; vergeleken met 2019 blijven zij op zes gebieden achter op het gemiddelde. De leeftijdsgroepen vanaf 55 jaar zagen juist meerdere relatief gunstige ontwikkelingen ten opzichte van 2019.

Bij hoogopgeleiden en mensen die geboren werden buiten Europa waren er meerdere ongunstige ontwikkelingen ten opzichte van 2019.

Verdeling van brede welvaart in meest recente jaar en relatieve ontwikkeling sinds 2019
De bolletjes geven per indicator aan waar bevolkingsgroepen een significant hogere (groen) of lagere (rood) welvaart hebben dan het nationaal gemiddelde (grijs). De ruitjes geven aan of het cijfer van een bevolkingsgroep zich sinds 2019 (2022 voor tevredenheid met werk) bij een indicator gunstiger (groen) of ongunstiger (rood) heeft ontwikkeld dan het nationale gemiddelde.
Wijzig sorteervolgorde van indicatoren in visualisatie

Geslacht

Mannen
Geslacht Mannen indicator Slachtofferschap van criminaliteit. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Geslacht Mannen indicator Tevredenheid met het leven. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Geslacht Mannen indicator Tevredenheid met vrije tijd. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Geslacht Mannen indicator Vrijwilligerswerk. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Geslacht Mannen indicator Vertrouwen in mensen. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Geslacht Mannen indicator Vertrouwen in instituties. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Geslacht Mannen indicator Ervaren gezondheid. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Geslacht Mannen indicator Nettoarbeidsparticipatie. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Geslacht Mannen indicator Tevredenheid met werk. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Geslacht Mannen indicator Last van milieuproblemen in woonomgeving. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Geslacht Mannen indicator Gest. besteedbaar inkomen. Meest recente jaar: in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: . Geslacht Mannen indicator Vermogen. Meest recente jaar: in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: . Geslacht Mannen indicator Woonquote. Meest recente jaar: in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: .
Vrouwen
Geslacht Vrouwen indicator Ervaren gezondheid. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Geslacht Vrouwen indicator Nettoarbeidsparticipatie. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Geslacht Vrouwen indicator Tevredenheid met werk. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Geslacht Vrouwen indicator Last van milieuproblemen in woonomgeving. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Geslacht Vrouwen indicator Tevredenheid met het leven. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Geslacht Vrouwen indicator Tevredenheid met vrije tijd. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Geslacht Vrouwen indicator Vrijwilligerswerk. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Geslacht Vrouwen indicator Vertrouwen in mensen. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Geslacht Vrouwen indicator Vertrouwen in instituties. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Geslacht Vrouwen indicator Slachtofferschap van criminaliteit. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Geslacht Vrouwen indicator Gest. besteedbaar inkomen. Meest recente jaar: in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: . Geslacht Vrouwen indicator Vermogen. Meest recente jaar: in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: . Geslacht Vrouwen indicator Woonquote. Meest recente jaar: in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: .

Leeftijd

Jonger dan 25 jaar
Leeftijd Jonger dan 25 jaar indicator Tevredenheid met het leven. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd Jonger dan 25 jaar indicator Gest. besteedbaar inkomen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd Jonger dan 25 jaar indicator Vermogen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd Jonger dan 25 jaar indicator Tevredenheid met vrije tijd. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd Jonger dan 25 jaar indicator Woonquote. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd Jonger dan 25 jaar indicator Vertrouwen in mensen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd Jonger dan 25 jaar indicator Slachtofferschap van criminaliteit. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd Jonger dan 25 jaar indicator Tevredenheid met werk. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd Jonger dan 25 jaar indicator Vrijwilligerswerk. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd Jonger dan 25 jaar indicator Ervaren gezondheid. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd Jonger dan 25 jaar indicator Nettoarbeidsparticipatie. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd Jonger dan 25 jaar indicator Vertrouwen in instituties. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd Jonger dan 25 jaar indicator Last van milieuproblemen in woonomgeving. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde.
25 tot 35 jaar
Leeftijd 25 tot 35 jaar indicator Tevredenheid met het leven. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 25 tot 35 jaar indicator Vermogen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 25 tot 35 jaar indicator Tevredenheid met werk. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 25 tot 35 jaar indicator Tevredenheid met vrije tijd. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 25 tot 35 jaar indicator Woonquote. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 25 tot 35 jaar indicator Vrijwilligerswerk. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 25 tot 35 jaar indicator Slachtofferschap van criminaliteit. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 25 tot 35 jaar indicator Gest. besteedbaar inkomen. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 25 tot 35 jaar indicator Vertrouwen in mensen. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 25 tot 35 jaar indicator Ervaren gezondheid. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 25 tot 35 jaar indicator Nettoarbeidsparticipatie. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 25 tot 35 jaar indicator Vertrouwen in instituties. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 25 tot 35 jaar indicator Last van milieuproblemen in woonomgeving. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde.
35 tot 45 jaar
Leeftijd 35 tot 45 jaar indicator Vermogen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 35 tot 45 jaar indicator Tevredenheid met werk. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 35 tot 45 jaar indicator Tevredenheid met vrije tijd. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 35 tot 45 jaar indicator Slachtofferschap van criminaliteit. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 35 tot 45 jaar indicator Last van milieuproblemen in woonomgeving. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 35 tot 45 jaar indicator Tevredenheid met het leven. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 35 tot 45 jaar indicator Woonquote. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 35 tot 45 jaar indicator Gest. besteedbaar inkomen. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 35 tot 45 jaar indicator Ervaren gezondheid. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 35 tot 45 jaar indicator Nettoarbeidsparticipatie. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 35 tot 45 jaar indicator Vrijwilligerswerk. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 35 tot 45 jaar indicator Vertrouwen in mensen. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 35 tot 45 jaar indicator Vertrouwen in instituties. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde.
45 tot 55 jaar
Leeftijd 45 tot 55 jaar indicator Ervaren gezondheid. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 45 tot 55 jaar indicator Tevredenheid met vrije tijd. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 45 tot 55 jaar indicator Slachtofferschap van criminaliteit. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 45 tot 55 jaar indicator Last van milieuproblemen in woonomgeving. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 45 tot 55 jaar indicator Tevredenheid met het leven. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 45 tot 55 jaar indicator Gest. besteedbaar inkomen. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 45 tot 55 jaar indicator Vermogen. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 45 tot 55 jaar indicator Nettoarbeidsparticipatie. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 45 tot 55 jaar indicator Tevredenheid met werk. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 45 tot 55 jaar indicator Woonquote. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 45 tot 55 jaar indicator Vrijwilligerswerk. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 45 tot 55 jaar indicator Vertrouwen in mensen. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 45 tot 55 jaar indicator Vertrouwen in instituties. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde.
55 tot 65 jaar
Leeftijd 55 tot 65 jaar indicator Ervaren gezondheid. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 55 tot 65 jaar indicator Vertrouwen in instituties. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 55 tot 65 jaar indicator Last van milieuproblemen in woonomgeving. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 55 tot 65 jaar indicator Tevredenheid met vrije tijd. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 55 tot 65 jaar indicator Vrijwilligerswerk. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 55 tot 65 jaar indicator Tevredenheid met het leven. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 55 tot 65 jaar indicator Gest. besteedbaar inkomen. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 55 tot 65 jaar indicator Vermogen. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 55 tot 65 jaar indicator Nettoarbeidsparticipatie. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 55 tot 65 jaar indicator Tevredenheid met werk. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 55 tot 65 jaar indicator Woonquote. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 55 tot 65 jaar indicator Vertrouwen in mensen. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 55 tot 65 jaar indicator Slachtofferschap van criminaliteit. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde.
65 tot 75 jaar
Leeftijd 65 tot 75 jaar indicator Gest. besteedbaar inkomen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 65 tot 75 jaar indicator Ervaren gezondheid. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 65 tot 75 jaar indicator Nettoarbeidsparticipatie. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 65 tot 75 jaar indicator Vertrouwen in instituties. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 65 tot 75 jaar indicator Last van milieuproblemen in woonomgeving. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 65 tot 75 jaar indicator Woonquote. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 65 tot 75 jaar indicator Vertrouwen in mensen. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 65 tot 75 jaar indicator Tevredenheid met het leven. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 65 tot 75 jaar indicator Vermogen. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 65 tot 75 jaar indicator Tevredenheid met werk. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 65 tot 75 jaar indicator Tevredenheid met vrije tijd. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 65 tot 75 jaar indicator Vrijwilligerswerk. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 65 tot 75 jaar indicator Slachtofferschap van criminaliteit. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde.
75 jaar of ouder
Leeftijd 75 jaar of ouder indicator Gest. besteedbaar inkomen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 75 jaar of ouder indicator Ervaren gezondheid. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 75 jaar of ouder indicator Woonquote. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 75 jaar of ouder indicator Vrijwilligerswerk. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 75 jaar of ouder indicator Vertrouwen in mensen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 75 jaar of ouder indicator Vertrouwen in instituties. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 75 jaar of ouder indicator Tevredenheid met het leven. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 75 jaar of ouder indicator Vermogen. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 75 jaar of ouder indicator Tevredenheid met vrije tijd. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 75 jaar of ouder indicator Slachtofferschap van criminaliteit. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 75 jaar of ouder indicator Last van milieuproblemen in woonomgeving. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 75 jaar of ouder indicator Nettoarbeidsparticipatie. Meest recente jaar: in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: . Leeftijd 75 jaar of ouder indicator Tevredenheid met werk. Meest recente jaar: in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: .

Onderwijsniveau

Laag
Onderwijsniveau Laag indicator Tevredenheid met het leven. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Laag indicator Gest. besteedbaar inkomen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Laag indicator Vermogen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Laag indicator Ervaren gezondheid. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Laag indicator Nettoarbeidsparticipatie. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Laag indicator Tevredenheid met werk. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Laag indicator Woonquote. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Laag indicator Vrijwilligerswerk. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Laag indicator Vertrouwen in mensen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Laag indicator Vertrouwen in instituties. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Laag indicator Last van milieuproblemen in woonomgeving. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Laag indicator Tevredenheid met vrije tijd. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Laag indicator Slachtofferschap van criminaliteit. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde.
Middelbaar
Onderwijsniveau Middelbaar indicator Tevredenheid met het leven. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Middelbaar indicator Vermogen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Middelbaar indicator Tevredenheid met vrije tijd. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Middelbaar indicator Vertrouwen in mensen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Middelbaar indicator Vertrouwen in instituties. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Middelbaar indicator Gest. besteedbaar inkomen. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Middelbaar indicator Ervaren gezondheid. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Middelbaar indicator Tevredenheid met werk. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Middelbaar indicator Woonquote. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Middelbaar indicator Vrijwilligerswerk. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Middelbaar indicator Last van milieuproblemen in woonomgeving. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Middelbaar indicator Nettoarbeidsparticipatie. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Middelbaar indicator Slachtofferschap van criminaliteit. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde.
Hoog
Onderwijsniveau Hoog indicator Slachtofferschap van criminaliteit. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Hoog indicator Tevredenheid met vrije tijd. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Hoog indicator Tevredenheid met het leven. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Hoog indicator Gest. besteedbaar inkomen. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Hoog indicator Vermogen. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Hoog indicator Ervaren gezondheid. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Hoog indicator Nettoarbeidsparticipatie. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Hoog indicator Tevredenheid met werk. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Hoog indicator Woonquote. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Hoog indicator Vrijwilligerswerk. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Hoog indicator Vertrouwen in mensen. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Hoog indicator Vertrouwen in instituties. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Hoog indicator Last van milieuproblemen in woonomgeving. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde.

Herkomst

Geboren in NL, ouders in NL
Herkomst Geboren in NL, ouders in NL indicator Gest. besteedbaar inkomen. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouders in NL indicator Woonquote. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouders in NL indicator Vertrouwen in instituties. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouders in NL indicator Tevredenheid met het leven. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouders in NL indicator Vermogen. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouders in NL indicator Ervaren gezondheid. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouders in NL indicator Nettoarbeidsparticipatie. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouders in NL indicator Tevredenheid met werk. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouders in NL indicator Tevredenheid met vrije tijd. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouders in NL indicator Vrijwilligerswerk. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouders in NL indicator Vertrouwen in mensen. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouders in NL indicator Slachtofferschap van criminaliteit. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouders in NL indicator Last van milieuproblemen in woonomgeving. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde.
Geboren in NL, ouder(s) in Europa
Herkomst Geboren in NL, ouder(s) in Europa indicator Gest. besteedbaar inkomen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) in Europa indicator Vermogen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) in Europa indicator Nettoarbeidsparticipatie. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) in Europa indicator Tevredenheid met werk. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) in Europa indicator Slachtofferschap van criminaliteit. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) in Europa indicator Tevredenheid met het leven. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) in Europa indicator Ervaren gezondheid. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) in Europa indicator Tevredenheid met vrije tijd. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) in Europa indicator Woonquote. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) in Europa indicator Vrijwilligerswerk. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) in Europa indicator Vertrouwen in mensen. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) in Europa indicator Vertrouwen in instituties. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) in Europa indicator Last van milieuproblemen in woonomgeving. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde.
Geboren in NL, ouder(s) buiten Europa
Herkomst Geboren in NL, ouder(s) buiten Europa indicator Tevredenheid met het leven. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) buiten Europa indicator Vermogen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) buiten Europa indicator Tevredenheid met werk. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) buiten Europa indicator Tevredenheid met vrije tijd. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) buiten Europa indicator Woonquote. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) buiten Europa indicator Vrijwilligerswerk. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) buiten Europa indicator Vertrouwen in mensen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) buiten Europa indicator Vertrouwen in instituties. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) buiten Europa indicator Slachtofferschap van criminaliteit. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) buiten Europa indicator Last van milieuproblemen in woonomgeving. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) buiten Europa indicator Gest. besteedbaar inkomen. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) buiten Europa indicator Ervaren gezondheid. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) buiten Europa indicator Nettoarbeidsparticipatie. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde.
Geboren in Europa (excl. NL)
Herkomst Geboren in Europa (excl. NL) indicator Tevredenheid met het leven. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in Europa (excl. NL) indicator Gest. besteedbaar inkomen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in Europa (excl. NL) indicator Vermogen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in Europa (excl. NL) indicator Ervaren gezondheid. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in Europa (excl. NL) indicator Tevredenheid met werk. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in Europa (excl. NL) indicator Tevredenheid met vrije tijd. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in Europa (excl. NL) indicator Vrijwilligerswerk. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in Europa (excl. NL) indicator Vertrouwen in mensen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in Europa (excl. NL) indicator Slachtofferschap van criminaliteit. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in Europa (excl. NL) indicator Woonquote. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in Europa (excl. NL) indicator Vertrouwen in instituties. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in Europa (excl. NL) indicator Nettoarbeidsparticipatie. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in Europa (excl. NL) indicator Last van milieuproblemen in woonomgeving. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde.
Geboren buiten Europa
Herkomst Geboren buiten Europa indicator Tevredenheid met het leven. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren buiten Europa indicator Gest. besteedbaar inkomen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren buiten Europa indicator Vermogen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren buiten Europa indicator Ervaren gezondheid. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren buiten Europa indicator Nettoarbeidsparticipatie. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren buiten Europa indicator Tevredenheid met werk. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren buiten Europa indicator Tevredenheid met vrije tijd. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren buiten Europa indicator Woonquote. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren buiten Europa indicator Vrijwilligerswerk. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren buiten Europa indicator Vertrouwen in mensen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren buiten Europa indicator Slachtofferschap van criminaliteit. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren buiten Europa indicator Vertrouwen in instituties. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren buiten Europa indicator Last van milieuproblemen in woonomgeving. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde.

Geslacht

Mannen
Geslacht Mannen indicator Tevredenheid met het leven. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Geslacht Mannen indicator Gest. besteedbaar inkomen. Meest recente jaar: in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: . Geslacht Mannen indicator Vermogen. Meest recente jaar: in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: . Geslacht Mannen indicator Ervaren gezondheid. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Geslacht Mannen indicator Nettoarbeidsparticipatie. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Geslacht Mannen indicator Tevredenheid met werk. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Geslacht Mannen indicator Tevredenheid met vrije tijd. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Geslacht Mannen indicator Woonquote. Meest recente jaar: in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: . Geslacht Mannen indicator Vrijwilligerswerk. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Geslacht Mannen indicator Vertrouwen in mensen. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Geslacht Mannen indicator Vertrouwen in instituties. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Geslacht Mannen indicator Slachtofferschap van criminaliteit. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Geslacht Mannen indicator Last van milieuproblemen in woonomgeving. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde.
Vrouwen
Geslacht Vrouwen indicator Tevredenheid met het leven. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Geslacht Vrouwen indicator Gest. besteedbaar inkomen. Meest recente jaar: in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: . Geslacht Vrouwen indicator Vermogen. Meest recente jaar: in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: . Geslacht Vrouwen indicator Ervaren gezondheid. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Geslacht Vrouwen indicator Nettoarbeidsparticipatie. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Geslacht Vrouwen indicator Tevredenheid met werk. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Geslacht Vrouwen indicator Tevredenheid met vrije tijd. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Geslacht Vrouwen indicator Woonquote. Meest recente jaar: in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: . Geslacht Vrouwen indicator Vrijwilligerswerk. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Geslacht Vrouwen indicator Vertrouwen in mensen. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Geslacht Vrouwen indicator Vertrouwen in instituties. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Geslacht Vrouwen indicator Slachtofferschap van criminaliteit. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Geslacht Vrouwen indicator Last van milieuproblemen in woonomgeving. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde.

Leeftijd

Jonger dan 25 jaar
Leeftijd Jonger dan 25 jaar indicator Tevredenheid met het leven. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd Jonger dan 25 jaar indicator Gest. besteedbaar inkomen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd Jonger dan 25 jaar indicator Vermogen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd Jonger dan 25 jaar indicator Ervaren gezondheid. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd Jonger dan 25 jaar indicator Nettoarbeidsparticipatie. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd Jonger dan 25 jaar indicator Tevredenheid met werk. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd Jonger dan 25 jaar indicator Tevredenheid met vrije tijd. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd Jonger dan 25 jaar indicator Woonquote. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd Jonger dan 25 jaar indicator Vrijwilligerswerk. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd Jonger dan 25 jaar indicator Vertrouwen in mensen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd Jonger dan 25 jaar indicator Vertrouwen in instituties. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd Jonger dan 25 jaar indicator Slachtofferschap van criminaliteit. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd Jonger dan 25 jaar indicator Last van milieuproblemen in woonomgeving. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde.
25 tot 35 jaar
Leeftijd 25 tot 35 jaar indicator Tevredenheid met het leven. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 25 tot 35 jaar indicator Gest. besteedbaar inkomen. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 25 tot 35 jaar indicator Vermogen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 25 tot 35 jaar indicator Ervaren gezondheid. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 25 tot 35 jaar indicator Nettoarbeidsparticipatie. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 25 tot 35 jaar indicator Tevredenheid met werk. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 25 tot 35 jaar indicator Tevredenheid met vrije tijd. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 25 tot 35 jaar indicator Woonquote. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 25 tot 35 jaar indicator Vrijwilligerswerk. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 25 tot 35 jaar indicator Vertrouwen in mensen. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 25 tot 35 jaar indicator Vertrouwen in instituties. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 25 tot 35 jaar indicator Slachtofferschap van criminaliteit. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 25 tot 35 jaar indicator Last van milieuproblemen in woonomgeving. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde.
35 tot 45 jaar
Leeftijd 35 tot 45 jaar indicator Tevredenheid met het leven. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 35 tot 45 jaar indicator Gest. besteedbaar inkomen. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 35 tot 45 jaar indicator Vermogen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 35 tot 45 jaar indicator Ervaren gezondheid. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 35 tot 45 jaar indicator Nettoarbeidsparticipatie. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 35 tot 45 jaar indicator Tevredenheid met werk. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 35 tot 45 jaar indicator Tevredenheid met vrije tijd. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 35 tot 45 jaar indicator Woonquote. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 35 tot 45 jaar indicator Vrijwilligerswerk. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 35 tot 45 jaar indicator Vertrouwen in mensen. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 35 tot 45 jaar indicator Vertrouwen in instituties. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 35 tot 45 jaar indicator Slachtofferschap van criminaliteit. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 35 tot 45 jaar indicator Last van milieuproblemen in woonomgeving. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde.
45 tot 55 jaar
Leeftijd 45 tot 55 jaar indicator Tevredenheid met het leven. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 45 tot 55 jaar indicator Gest. besteedbaar inkomen. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 45 tot 55 jaar indicator Vermogen. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 45 tot 55 jaar indicator Ervaren gezondheid. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 45 tot 55 jaar indicator Nettoarbeidsparticipatie. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 45 tot 55 jaar indicator Tevredenheid met werk. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 45 tot 55 jaar indicator Tevredenheid met vrije tijd. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 45 tot 55 jaar indicator Woonquote. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 45 tot 55 jaar indicator Vrijwilligerswerk. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 45 tot 55 jaar indicator Vertrouwen in mensen. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 45 tot 55 jaar indicator Vertrouwen in instituties. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 45 tot 55 jaar indicator Slachtofferschap van criminaliteit. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 45 tot 55 jaar indicator Last van milieuproblemen in woonomgeving. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde.
55 tot 65 jaar
Leeftijd 55 tot 65 jaar indicator Tevredenheid met het leven. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 55 tot 65 jaar indicator Gest. besteedbaar inkomen. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 55 tot 65 jaar indicator Vermogen. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 55 tot 65 jaar indicator Ervaren gezondheid. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 55 tot 65 jaar indicator Nettoarbeidsparticipatie. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 55 tot 65 jaar indicator Tevredenheid met werk. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 55 tot 65 jaar indicator Tevredenheid met vrije tijd. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 55 tot 65 jaar indicator Woonquote. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 55 tot 65 jaar indicator Vrijwilligerswerk. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 55 tot 65 jaar indicator Vertrouwen in mensen. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 55 tot 65 jaar indicator Vertrouwen in instituties. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 55 tot 65 jaar indicator Slachtofferschap van criminaliteit. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 55 tot 65 jaar indicator Last van milieuproblemen in woonomgeving. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde.
65 tot 75 jaar
Leeftijd 65 tot 75 jaar indicator Tevredenheid met het leven. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 65 tot 75 jaar indicator Gest. besteedbaar inkomen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 65 tot 75 jaar indicator Vermogen. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 65 tot 75 jaar indicator Ervaren gezondheid. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 65 tot 75 jaar indicator Nettoarbeidsparticipatie. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 65 tot 75 jaar indicator Tevredenheid met werk. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 65 tot 75 jaar indicator Tevredenheid met vrije tijd. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 65 tot 75 jaar indicator Woonquote. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 65 tot 75 jaar indicator Vrijwilligerswerk. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 65 tot 75 jaar indicator Vertrouwen in mensen. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 65 tot 75 jaar indicator Vertrouwen in instituties. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 65 tot 75 jaar indicator Slachtofferschap van criminaliteit. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 65 tot 75 jaar indicator Last van milieuproblemen in woonomgeving. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde.
75 jaar of ouder
Leeftijd 75 jaar of ouder indicator Tevredenheid met het leven. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 75 jaar of ouder indicator Gest. besteedbaar inkomen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 75 jaar of ouder indicator Vermogen. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 75 jaar of ouder indicator Ervaren gezondheid. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 75 jaar of ouder indicator Nettoarbeidsparticipatie. Meest recente jaar: in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: . Leeftijd 75 jaar of ouder indicator Tevredenheid met werk. Meest recente jaar: in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: . Leeftijd 75 jaar of ouder indicator Tevredenheid met vrije tijd. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 75 jaar of ouder indicator Woonquote. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 75 jaar of ouder indicator Vrijwilligerswerk. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 75 jaar of ouder indicator Vertrouwen in mensen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 75 jaar of ouder indicator Vertrouwen in instituties. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Leeftijd 75 jaar of ouder indicator Slachtofferschap van criminaliteit. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Leeftijd 75 jaar of ouder indicator Last van milieuproblemen in woonomgeving. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde.

Onderwijsniveau

Laag
Onderwijsniveau Laag indicator Tevredenheid met het leven. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Laag indicator Gest. besteedbaar inkomen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Laag indicator Vermogen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Laag indicator Ervaren gezondheid. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Laag indicator Nettoarbeidsparticipatie. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Laag indicator Tevredenheid met werk. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Laag indicator Tevredenheid met vrije tijd. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Laag indicator Woonquote. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Laag indicator Vrijwilligerswerk. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Laag indicator Vertrouwen in mensen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Laag indicator Vertrouwen in instituties. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Laag indicator Slachtofferschap van criminaliteit. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Laag indicator Last van milieuproblemen in woonomgeving. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde.
Middelbaar
Onderwijsniveau Middelbaar indicator Tevredenheid met het leven. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Middelbaar indicator Gest. besteedbaar inkomen. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Middelbaar indicator Vermogen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Middelbaar indicator Ervaren gezondheid. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Middelbaar indicator Nettoarbeidsparticipatie. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Middelbaar indicator Tevredenheid met werk. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Middelbaar indicator Tevredenheid met vrije tijd. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Middelbaar indicator Woonquote. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Middelbaar indicator Vrijwilligerswerk. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Middelbaar indicator Vertrouwen in mensen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Middelbaar indicator Vertrouwen in instituties. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Middelbaar indicator Slachtofferschap van criminaliteit. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Middelbaar indicator Last van milieuproblemen in woonomgeving. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde.
Hoog
Onderwijsniveau Hoog indicator Tevredenheid met het leven. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Hoog indicator Gest. besteedbaar inkomen. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Hoog indicator Vermogen. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Hoog indicator Ervaren gezondheid. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Hoog indicator Nettoarbeidsparticipatie. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Hoog indicator Tevredenheid met werk. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Hoog indicator Tevredenheid met vrije tijd. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Hoog indicator Woonquote. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Hoog indicator Vrijwilligerswerk. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Hoog indicator Vertrouwen in mensen. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Hoog indicator Vertrouwen in instituties. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Hoog indicator Slachtofferschap van criminaliteit. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Onderwijsniveau Hoog indicator Last van milieuproblemen in woonomgeving. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde.

Herkomst

Geboren in NL, ouders in NL
Herkomst Geboren in NL, ouders in NL indicator Tevredenheid met het leven. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouders in NL indicator Gest. besteedbaar inkomen. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouders in NL indicator Vermogen. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouders in NL indicator Ervaren gezondheid. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouders in NL indicator Nettoarbeidsparticipatie. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouders in NL indicator Tevredenheid met werk. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouders in NL indicator Tevredenheid met vrije tijd. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouders in NL indicator Woonquote. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouders in NL indicator Vrijwilligerswerk. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouders in NL indicator Vertrouwen in mensen. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouders in NL indicator Vertrouwen in instituties. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouders in NL indicator Slachtofferschap van criminaliteit. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouders in NL indicator Last van milieuproblemen in woonomgeving. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde.
Geboren in NL, ouder(s) in Europa
Herkomst Geboren in NL, ouder(s) in Europa indicator Tevredenheid met het leven. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) in Europa indicator Gest. besteedbaar inkomen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) in Europa indicator Vermogen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) in Europa indicator Ervaren gezondheid. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) in Europa indicator Nettoarbeidsparticipatie. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) in Europa indicator Tevredenheid met werk. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) in Europa indicator Tevredenheid met vrije tijd. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) in Europa indicator Woonquote. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) in Europa indicator Vrijwilligerswerk. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) in Europa indicator Vertrouwen in mensen. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) in Europa indicator Vertrouwen in instituties. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) in Europa indicator Slachtofferschap van criminaliteit. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) in Europa indicator Last van milieuproblemen in woonomgeving. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde.
Geboren in NL, ouder(s) buiten Europa
Herkomst Geboren in NL, ouder(s) buiten Europa indicator Tevredenheid met het leven. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) buiten Europa indicator Gest. besteedbaar inkomen. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) buiten Europa indicator Vermogen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) buiten Europa indicator Ervaren gezondheid. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) buiten Europa indicator Nettoarbeidsparticipatie. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) buiten Europa indicator Tevredenheid met werk. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) buiten Europa indicator Tevredenheid met vrije tijd. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) buiten Europa indicator Woonquote. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) buiten Europa indicator Vrijwilligerswerk. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) buiten Europa indicator Vertrouwen in mensen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) buiten Europa indicator Vertrouwen in instituties. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) buiten Europa indicator Slachtofferschap van criminaliteit. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in NL, ouder(s) buiten Europa indicator Last van milieuproblemen in woonomgeving. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde.
Geboren in Europa (excl. NL)
Herkomst Geboren in Europa (excl. NL) indicator Tevredenheid met het leven. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in Europa (excl. NL) indicator Gest. besteedbaar inkomen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in Europa (excl. NL) indicator Vermogen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in Europa (excl. NL) indicator Ervaren gezondheid. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in Europa (excl. NL) indicator Nettoarbeidsparticipatie. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in Europa (excl. NL) indicator Tevredenheid met werk. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in Europa (excl. NL) indicator Tevredenheid met vrije tijd. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in Europa (excl. NL) indicator Woonquote. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in Europa (excl. NL) indicator Vrijwilligerswerk. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in Europa (excl. NL) indicator Vertrouwen in mensen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in Europa (excl. NL) indicator Vertrouwen in instituties. Meest recente jaar: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in Europa (excl. NL) indicator Slachtofferschap van criminaliteit. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren in Europa (excl. NL) indicator Last van milieuproblemen in woonomgeving. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde.
Geboren buiten Europa
Herkomst Geboren buiten Europa indicator Tevredenheid met het leven. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren buiten Europa indicator Gest. besteedbaar inkomen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren buiten Europa indicator Vermogen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren buiten Europa indicator Ervaren gezondheid. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren buiten Europa indicator Nettoarbeidsparticipatie. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren buiten Europa indicator Tevredenheid met werk. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren buiten Europa indicator Tevredenheid met vrije tijd. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren buiten Europa indicator Woonquote. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2022. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren buiten Europa indicator Vrijwilligerswerk. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren buiten Europa indicator Vertrouwen in mensen. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren buiten Europa indicator Vertrouwen in instituties. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde. Herkomst Geboren buiten Europa indicator Slachtofferschap van criminaliteit. Meest recente jaar: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde. Herkomst Geboren buiten Europa indicator Last van milieuproblemen in woonomgeving. Meest recente jaar: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde in 2023. Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019: gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde.
Verdeling van brede welvaart in meest recente jaar en relatieve ontwikkeling sinds 2019
Categorie Groep Ontwikkeling Tevredenheid met het levenGest. besteedbaar inkomenVermogenErvaren gezondheidNettoarbeidsparticipatieTevredenheid met werkTevredenheid met vrije tijdWoonquoteVrijwilligerswerkVertrouwen in mensenVertrouwen in institutiesSlachtofferschap van criminaliteitLast van milieuproblemen in woonomgeving
Geslacht Mannen Meest recente jaar 2023: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2023: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2023: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2023: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde
Geslacht Mannen Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019 niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde
Geslacht Vrouwen Meest recente jaar 2023: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2023: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2023: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2023: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde
Geslacht Vrouwen Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019 niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde
Leeftijd Jonger dan 25 jaar Meest recente jaar 2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde
Leeftijd Jonger dan 25 jaar Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019 ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde
Leeftijd 25 tot 35 jaar Meest recente jaar 2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2022: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde
Leeftijd 25 tot 35 jaar Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019 niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde
Leeftijd 35 tot 45 jaar Meest recente jaar 2023: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2022: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde
Leeftijd 35 tot 45 jaar Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019 niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde
Leeftijd 45 tot 55 jaar Meest recente jaar 2023: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2022: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde
Leeftijd 45 tot 55 jaar Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019 niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde
Leeftijd 55 tot 65 jaar Meest recente jaar 2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2022: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde
Leeftijd 55 tot 65 jaar Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019 niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde
Leeftijd 65 tot 75 jaar Meest recente jaar 2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde
Leeftijd 65 tot 75 jaar Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019 niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde
Leeftijd 75 jaar of ouder Meest recente jaar 2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde
Leeftijd 75 jaar of ouder Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019 gunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde
Onderwijsniveau Laag Meest recente jaar 2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde
Onderwijsniveau Laag Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019 niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde
Onderwijsniveau Middelbaar Meest recente jaar 2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2022: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2023: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde
Onderwijsniveau Middelbaar Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019 ongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde
Onderwijsniveau Hoog Meest recente jaar 2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2022: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde
Onderwijsniveau Hoog Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019 niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde
Herkomst Geboren in NL, ouders in NL Meest recente jaar 2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2022: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde
Herkomst Geboren in NL, ouders in NL Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019 niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde
Herkomst Geboren in NL, ouder(s) in Europa Meest recente jaar 2023: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2022: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2022: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2023: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2023: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2023: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde
Herkomst Geboren in NL, ouder(s) in Europa Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019 niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddelde
Herkomst Geboren in NL, ouder(s) buiten Europa Meest recente jaar 2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2022: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde
Herkomst Geboren in NL, ouder(s) buiten Europa Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019 niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde
Herkomst Geboren in Europa (excl. NL) Meest recente jaar 2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: niet-gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van het nationale gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde
Herkomst Geboren in Europa (excl. NL) Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019 niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde
Herkomst Geboren buiten Europa Meest recente jaar 2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2022: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: lagere welvaart dan het nationaal gemiddelde2023: hogere welvaart dan het nationaal gemiddelde
Herkomst Geboren buiten Europa Relatieve ontwikkeling ten opzichte van 2019 niet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldeongunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddeldeniet gunstiger of ongunstiger dan de ontwikkeling van nationale gemiddeldegunstiger dan ontwikkeling van het nationale gemiddelde

Concentratie van gunstige uitkomsten bij 45- tot 65-jarigen

In het onderzoek is niet alleen naar groepsgemiddelden gekeken, maar ook naar de vraag in hoeverre gunstige dan wel ongunstige uitkomsten zich opstapelen bij bepaalde mensen. De berekening daarvan is alleen mogelijk voor negen van de dertien indicatoren van brede welvaart en is gedaan bij mensen van 18 jaar of ouder. Als iemand op zeven of meer van deze indicatoren een gunstige uitkomst heeft, spreken we van gunstige stapeling. In 2023 was daarvan sprake bij 23 procent van de mensen. Stapeling van gunstige uitkomsten komt relatief veel voor bij 45- tot 65-jarigen en juist veel minder bij 65-plussers. 

Als een persoon op drie of meer indicatoren een ongunstige uitkomst heeft, spreken we van ongunstige stapeling. Dit kwam in 2023 voor bij 19 procent van de mensen. Er zijn daarbij ook verschillen naar leeftijd, maar stapeling van ongunstige uitkomsten komt het meest voor bij laagopgeleiden en bij mensen die buiten Europa zijn geboren. Bij laagopgeleiden gaat het hierbij relatief vaak om ongunstige uitkomsten op het hebben van betaald werk, vertrouwen in anderen of gezondheid. Mensen die buiten Europa werden geboren hebben bij een stapeling van ongunstige uitkomsten vaak ongunstige uitkomsten op inkomen, vermogen of vertrouwen in de medemens.

Vergeleken met 2019 zijn er relatief minder jongvolwassenen met wie het op meerdere vlakken goed gaat. Hierdoor valt een grotere groep dan in 2019 in het midden van de verdeling. 

Stapeling van gunstige en ongunstige uitkomsten bij individuen binnen groepen
Percentage van iedere bevolkingsgroep dat aan de bovenkant, in het midden of aan de onderkant van de verdeling van de brede welvaart zit

Geslacht

Mannen
ongunstige resultaten Geslacht Mannen: 18,6%niet-gunstige en niet-ongunstige resultaten Geslacht Mannen: 55,6%gunstige resultaten Geslacht Mannen: 25,7%
Vrouwen
ongunstige resultaten Geslacht Vrouwen: 18,7%niet-gunstige en niet-ongunstige resultaten Geslacht Vrouwen: 60,3%gunstige resultaten Geslacht Vrouwen: 21%

Leeftijd

18-24
ongunstige resultaten Leeftijd 18-24: 21,5%niet-gunstige en niet-ongunstige resultaten Leeftijd 18-24: 57,3%gunstige resultaten Leeftijd 18-24: 21,3%
25-34
ongunstige resultaten Leeftijd 25-34: 19,8%niet-gunstige en niet-ongunstige resultaten Leeftijd 25-34: 61,5%gunstige resultaten Leeftijd 25-34: 18,7%
35-44
ongunstige resultaten Leeftijd 35-44: 16,6%niet-gunstige en niet-ongunstige resultaten Leeftijd 35-44: 59,1%gunstige resultaten Leeftijd 35-44: 24,2%
45-54
ongunstige resultaten Leeftijd 45-54: 16,9%niet-gunstige en niet-ongunstige resultaten Leeftijd 45-54: 51,4%gunstige resultaten Leeftijd 45-54: 31,7%
55-64
ongunstige resultaten Leeftijd 55-64: 18,5%niet-gunstige en niet-ongunstige resultaten Leeftijd 55-64: 47%gunstige resultaten Leeftijd 55-64: 34,4%
65-74
ongunstige resultaten Leeftijd 65-74: 25,9%niet-gunstige en niet-ongunstige resultaten Leeftijd 65-74: 55,2%gunstige resultaten Leeftijd 65-74: 19%
75+
ongunstige resultaten Leeftijd 75+: 10,8%niet-gunstige en niet-ongunstige resultaten Leeftijd 75+: 82,7%gunstige resultaten Leeftijd 75+: 6,5%

Hoogst behaald onderwijsniveau

Laag
ongunstige resultaten Hoogst behaald onderwijsniveau Laag: 30,4%niet-gunstige en niet-ongunstige resultaten Hoogst behaald onderwijsniveau Laag: 61,9%gunstige resultaten Hoogst behaald onderwijsniveau Laag: 7,7%
Middelbaar
ongunstige resultaten Hoogst behaald onderwijsniveau Middelbaar: 18%niet-gunstige en niet-ongunstige resultaten Hoogst behaald onderwijsniveau Middelbaar: 61,9%gunstige resultaten Hoogst behaald onderwijsniveau Middelbaar: 20,2%
Hoog
ongunstige resultaten Hoogst behaald onderwijsniveau Hoog: 9,5%niet-gunstige en niet-ongunstige resultaten Hoogst behaald onderwijsniveau Hoog: 52,4%gunstige resultaten Hoogst behaald onderwijsniveau Hoog: 38,1%

Geboorteland en herkomst

Geboren in NL, ouders in NL
ongunstige resultaten Geboorteland en herkomst Geboren in NL, ouders in NL: 14,8%niet-gunstige en niet-ongunstige resultaten Geboorteland en herkomst Geboren in NL, ouders in NL: 59,1%gunstige resultaten Geboorteland en herkomst Geboren in NL, ouders in NL: 26,1%
Geboren in NL, ouder(s) in Europa
ongunstige resultaten Geboorteland en herkomst Geboren in NL, ouder(s) in Europa: 22,1%niet-gunstige en niet-ongunstige resultaten Geboorteland en herkomst Geboren in NL, ouder(s) in Europa: 58%gunstige resultaten Geboorteland en herkomst Geboren in NL, ouder(s) in Europa: 19,9%
Geboren in NL, ouder(s) buiten Europa
ongunstige resultaten Geboorteland en herkomst Geboren in NL, ouder(s) buiten Europa: 22,7%niet-gunstige en niet-ongunstige resultaten Geboorteland en herkomst Geboren in NL, ouder(s) buiten Europa: 59,9%gunstige resultaten Geboorteland en herkomst Geboren in NL, ouder(s) buiten Europa: 17,4%
Geboren in Europa (excl. NL)
ongunstige resultaten Geboorteland en herkomst Geboren in Europa (excl. NL): 23,5%niet-gunstige en niet-ongunstige resultaten Geboorteland en herkomst Geboren in Europa (excl. NL): 58%gunstige resultaten Geboorteland en herkomst Geboren in Europa (excl. NL): 18,5%
Geboren buiten Europa
ongunstige resultaten Geboorteland en herkomst Geboren buiten Europa: 40,5%niet-gunstige en niet-ongunstige resultaten Geboorteland en herkomst Geboren buiten Europa: 48,6%gunstige resultaten Geboorteland en herkomst Geboren buiten Europa: 10,8%
Stapeling van gunstige en ongunstige uitkomsten bij individuen binnen groepen
Categorie Groep ongunstige resultaten (%) niet-gunstige en niet-ongunstige resultaten (%) gunstige resultaten (%)
GeslachtMannen18,655,625,7
GeslachtVrouwen18,760,321
Leeftijd18-2421,557,321,3
Leeftijd25-3419,861,518,7
Leeftijd35-4416,659,124,2
Leeftijd45-5416,951,431,7
Leeftijd55-6418,54734,4
Leeftijd65-7425,955,219
Leeftijd75+10,882,76,5
Hoogst behaald onderwijsniveauLaag30,461,97,7
Hoogst behaald onderwijsniveauMiddelbaar1861,920,2
Hoogst behaald onderwijsniveauHoog9,552,438,1
Geboorteland en herkomstGeboren in NL, ouders in NL14,859,126,1
Geboorteland en herkomstGeboren in NL, ouder(s) in Europa22,15819,9
Geboorteland en herkomstGeboren in NL, ouder(s) buiten Europa22,759,917,4
Geboorteland en herkomstGeboren in Europa (excl. NL)23,55818,5
Geboorteland en herkomstGeboren buiten Europa40,548,610,8