AZW-breed: Werknemers, persoonskenmerken, branche, zorgkant. 2010-2023

Deze tabel bevat aantallen werknemers op de arbeidsmarkt zorg en welzijn breed voor de jaren 2010-2023. De cijfers worden gepresenteerd naar leeftijdscategorie, (sub)branche en zorgkantoorplus-regio. Voor het vaststellen van de regio is uitgegaan van de woongemeente van de werknemer.

De cijfers zijn berekend op de laatste vrijdag voor kerst in het vierde kwartaal in de periode 2010-2023. Bij de berekening van de aantallen is gebruik gemaakt van de hoofdbaan van de werknemer waarbij een baan in zorg en welzijn altijd prioriteit heeft boven een baan buiten zorg en welzijn. De cijfers hebben betrekking op zorg en welzijn breed. Dit zijn alle branches in zorg en welzijn inclusief de kinderopvang.

De zorgkantoorplus-regio indeling is een verbijzondering van de reguliere zorgkantoorregio indeling die het CBS hanteert en is opgesteld door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Deze tabel is een uitbreiding van de eerder gepubliceerde tabel 'Werknemers in zorg en welzijn breed: leeftijdscategorie, branche, zorgkantoorplus-regio, 4e kwartaal, 2010-2022'. De cijfers over 2023 zijn nieuw; de cijfers over de overige jaren worden nogmaals geleverd met het oog op minimale verschillen door het gebruik van recentere bronbestanden.

Deze tabel is ontwikkeld als aanvullende statistische dienst in het kader van het onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt, Zorg en Welzijn (AZW). Deze tabel is een afgeleide van de tabel 'Werknemers met een baan in de zorg en welzijn; persoonskenmerken, regio'. De verschillen tussen beiden tabellen zijn: (1) deze tabel toont alleen cijfers over het persoonskenmerk leeftijdscategorie en het totaal van de leeftijdscategorieën, (2) deze tabel toont cijfers voor een selectie van de branches en het totaal van de branches en (3) deze tabel maakt gebruik van een zorgkantoorplus-regio indeling. Indien niet anders aangegeven, dan gelden de definities zoals beschreven op AZW StatLine eveneens voor deze cijfers.

Voor meer trends en ontwikkelingen op het gebied van de arbeidsmarkt in zorg en welzijn, zie: azwstatline.cbs.nl.

Deze publicatie is op aanvraag beschikbaar via asd@cbs.nl met referentienummer PR002992A.