Bedrijfseconomische kengetallen van innoverende bedrijven, 2016 - 2020

Tabellenset voor de periode 2016-2020, waarin bedrijfsdemografische kenmerken uit de Business Demography Statisticss (BD) en bedrijfseconomische kenmerken uit de Structural Business Statstistics (SBS) gerelateerd worden aan verschillende innovatie-profielen uit de energie enquête (CIS).

Deze tabellenset is het resultaat van het koppelen van de Innovatie enquête (CIS) met bedrijfseconomische kengetallen uit de Structural Business Statstistics (SBS) en Business Demography Statistics (BD). In tabel 1 worden een aantal bedrijfsdemografische kenmerken gerelateerd aan de verschillende innovatie-profielen. In tabel 2 worden een aantal bedrijfseconomiche kengetallen gerelateerd aan de verschillende innovatie-profielen. De belangrijkste uitsplitsingen in beide tabellen zijn bedrijfsactiviteit en bedrijfsgrootte. De verslagperiode van de Innovatie statistiek is 2020. Voor de bedrijfseconomische kengetallen en bedrijfsdemografische kenmerken zijn gegevens uit de periode 2016-2020 gebruikt.

Met deze tabellenset kan meer onderzoek gedaan worden naar de relatie tussen innovatie en economische prestatie van een bedrijf. Er zou bijvoorbeeld gekeken kunnen worden naar de economische prestaties van bedrijven die wel innoveren versus bedrijven die niet innoveren.

Deze tabellenset is gebaseerd op een door Eurostat gefinacierd project in het kader van een door Eurostat uitgeschreven grant call (Micro-data Linking for SBS-CIS and Development of tourism statistics (SMP-ESS-2022-MDL-TOUR-IBA))