AZW; Aantal bedrijven en vest., bedrijfsgrootte, branche, regio, april 2024

Deze tabellen bevatten het aantal bedrijven en het aantal vestigingen van bedrijven die actief zijn in de bedrijfstak gezondheids- en welzijnszorg (AZW-breed). Het aantal bedrijven is uitgesplitst naar de bedrijfsgrootte, de AZW-branches en de RegioPlus-arbeidsmarktregio’s (tabel 1). Voor alle bedrijven met tenminste 10 werkzame personen is vervolgens het aantal vestigingen geteld. Het aantal vestigingen is eveneens uitgesplitst naar de AZW-branches en de RegioPlus-arbeidsmarktregio’s (tabel 2). Wanneer een bedrijf in 1 regio meerdere vestigingen heeft, worden deze afzonderlijk geteld.

De onderzoekspopulatie is de populatie vestigingen van bedrijven. De bedrijven voldoen aan de volgende voorwaarden:

  1. de hoofdactiviteit is in SBI sectie Q: Gezondheids- en welzijnszorg (AZW-breed)
  2. het aantal werkzame personen is tenminste 2

Uit het ABR zijn bedrijven geselecteerd waarvan de hoofdactiviteit in de gezondheids- en welzijnszorg (sector Q) ligt. De vestigingen van deze bedrijven zijn op basis van hun postcode toegewezen aan een RegioPlus-arbeidsmarktregio. De indeling naar bedrijfsgrootte is op basis van het aantal werkzame personen, zoals opgenomen in het ABR.

De peildatum is 1 april 2024

De tabel is ontwikkeld als aanvullende statistische dienst in het kader van het onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn (AZW). Indien niet anders aangegeven gelden de definities zoals beschreven op AZW StatLine. Voor meer trends en ontwikkelingen op het gebied van de arbeidsmarkt in zorg en welzijn, zie: azwstatline.cbs.nl.